Streekproduct

De bloende of boulogne van Vleeswaren De Baets is sinds 2011 een erkend streekproduct.

Erkend streekproduct - bloende
Erkend streekproduct – bloende

boulognedebaetsstreekproduct

 

 

 

 

 

 

Het recept van de Slense bloende komt van vader Irené De Baets. De productiewijze en de ingrediënten bleven sinds de jaren zestig ongewijzigd. Onze bloende bestaat voor 70 procent uit paardenvlees. Omdat paardenvlees vetarm en daardoor droog is, voegen we er 30 procent spek van de varkensrug aan toe. De rijping van het vlees is zeer delicaat. Het is immers een vorm van fermentatie.

Paardenvlees is een delicatesse. Toch wordt het door velen miskend. Het is nochtans cholesterolarm en goedkoper dan rundvlees. Wellicht speelt sentimentaliteit een rol. De leden van familie De Baets zijn zelf paardenliefhebbers, en toch eten ze heel graag paardenvlees.

De Slense bloende, boulogne of nog saucisson de Boulogne heeft niets met die Noord-Franse stad te maken. Het is een Oost-Vlaamse specialiteit, die naast het Meetjesland ook in de streek van Lokeren, Zele en Gent over de toog gaat. Slense bloende maken we zowel in vierkante als ronde variaties. Hij is donkerrood en licht gerookt. Dat zorgt voor een extra smaaktoets en garandeert een betere bewaring.

Ons assortiment:

  • ronde bloende
  • vierkante bloende
In 1995 viel deze speciale salamisoort in de prijzen op de Artevelde Cup.